maanantai 1. helmikuuta 2016

Kaunis ja hyvä

Ehdin äsken nähdä, miten tietokoneen ruudulla kuukausi vaihtui tammikuusta helmikuuhun. En ole koskaan nähnyt sitä tietokoneen ruudulta. En muista koskaan aikaisemmin edes tiedostaneeni sekunnin tarkkuudella kuukauden vaihtumista (ellei joulukuun muuttumista tammikuuksi lueta: sitähän seuraavat lähes kaikki ja ilmassa on ruudin katkua).

Ihmisille on tapahtunut kaikenlaisia ihmeitä: jotkut ovat saaneet kustannussopimuksen, jotkut julkaisseet sarjakuvakirjan ja lapsiakin syntyy. Kaikenlaista uutta syntyy nytkin, vaikka luonto nukkuu vielä talviuntaan. Lumi tosin jo alkoi sulaa, mutta en jaksa uskoa, ettei uutta tulisi. Yritin tehdä luonnon kanssa kauppoja siitä, että pysyttäisiin vielä pakkasella, mutta kohtuulukemissa. Hänen kanssaan ei näköjään käy neuvotteleminen. Ehkä pitäisi aloittaa neuvottelu juhannussäistä ajoissa. Eivät ole männävuosina suosineet ne.

Ei minulla oikeastaan mitään, muuta kuin se, että onni on lapsi. Onni on työ. Onni on sekin, jos saa kustannussopimuksen (jos sellaisen saa, niin yleensä sitä myös haluaa: eihän niitä summan mutikassa lähetellä). Vaikka voisin minäkin yrittää kirjan kirjoittaa, jos minulle tulisi sellainen summanmutikkasopimus postilaatikkoon, että tuossa on kustannussopimus, kirjoita siihen sopiva kirja.

Mutta valvoa ei saata ihminen enempää.

Sitä vain että hyvää tämä on, elämä.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :). Ja hyvä, että on hyvää :).

    VastaaPoista